La Misa de cada día

Suscríbete

 

cerrar

martes 28 de febrero

Semana VIII del tiempo ordinario

San Román
San Román

Con otros compañeros, fundó abadías y el monasterio femenino de La Beaume († 460).

actividades

07 / 03
L'escultor de Déu
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix el santoral al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre L'escultor de Déu de Vicenç Aguado.

L'acte anirà a càrrec de Maria Carme Roca, escriptora i Vicenç Aguado, autor de l'obra.

La presentació tindrà lloc dimarts 7 de març a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

L'ESCULTOR DE DÉU

Segle XIV. Una revolta sacseja l’illa de Sicília. La ciutat de Messina és assetjada per les tropes catalanes, que defensen la causa del rei Frederic, eliminant els darrers nuclis de resistència dels partidaris de la casa d’Anjou. En entrar a la ciutat, prenen com a esclaus membres de la pròspera comunitat grega com a represàlia.

Després d’una dura travessia per mar, un esclau grec provinent de Messina arriba a Barcelona, on és comprat pel mestre escultor Jaume Cascalls. Aquest és l’inici d’un procés de creixement personal i artístic que el durà a participar en les obres més importants que es construeixen a Catalunya, com la Seu de Lleida, el Monestir de Poblet, la Catedral de Tarragona i el Consell de Cent, la Catedral i l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona.

Els seus ulls descobriran un país en guerra amb Castella i assolat per la pesta. Serà testimoni de la persecució dels jueus, les lluites dels nobles pel control del territori, el naixement de la Generalitat i el canvi de dinastia reial.

L’obra que marcarà la vida de l’esclau serà la construcció d’un panteó reial al Monestir de Poblet, encarregat per Pere III, amant del protocol i de les cerimònies, com a símbol del seu poder.

Afegeix el santoral al teu calendari 

historial de actividades

novedades