Campaña "haces 6 años"

A partir del 2 de mayo

 

cerrar

miércoles 26 de abril

Semana II de Pascua

Día Mundial de la Propiedad Intelectual

 

Añade el santoral a tu calendario 

San Isidoro, obispo y doctor de la Iglesia
San Isidoro, obispo y doctor de la Iglesia

Miembro de una familia ejemplar, tuvo tres hermanos canonizados: Leandro, Fulgencio y Florentina. Sacerdote de Sevilla, sucedió en su sede episcopal a su hermano Leandro (600). Sus dos grandes obras más importantes: las famosas Etimologías, enciclopedia de la sabiduría de la antigüedad adaptada a las exigencias de su tiempo; y el Libro de los Proemios, aclara el significado de los libros de la Biblia para que sean comprendidos por la mentalidad popular.

actividades

07 / 03
L'escultor de Déu
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre L'escultor de Déu de Vicenç Aguado.

L'acte anirà a càrrec de Maria Carme Roca, escriptora i Vicenç Aguado, autor de l'obra.

La presentació tindrà lloc dimarts 7 de març a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

L'ESCULTOR DE DÉU

Segle XIV. Una revolta sacseja l’illa de Sicília. La ciutat de Messina és assetjada per les tropes catalanes, que defensen la causa del rei Frederic, eliminant els darrers nuclis de resistència dels partidaris de la casa d’Anjou. En entrar a la ciutat, prenen com a esclaus membres de la pròspera comunitat grega com a represàlia.

Després d’una dura travessia per mar, un esclau grec provinent de Messina arriba a Barcelona, on és comprat pel mestre escultor Jaume Cascalls. Aquest és l’inici d’un procés de creixement personal i artístic que el durà a participar en les obres més importants que es construeixen a Catalunya, com la Seu de Lleida, el Monestir de Poblet, la Catedral de Tarragona i el Consell de Cent, la Catedral i l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona.

Els seus ulls descobriran un país en guerra amb Castella i assolat per la pesta. Serà testimoni de la persecució dels jueus, les lluites dels nobles pel control del territori, el naixement de la Generalitat i el canvi de dinastia reial.

L’obra que marcarà la vida de l’esclau serà la construcció d’un panteó reial al Monestir de Poblet, encarregat per Pere III, amant del protocol i de les cerimònies, com a símbol del seu poder.

Afegeix l'activitat al teu calendari