660 671 515

  Recibe el Boletín clicando aquí

 

 

 

cerrar

martes 23 de octubre

Semana XXIX del tiempo ordinario

Día Mundial de Acción para la Supervivencia Infantil

San Juan de Capistrano
San Juan de Capistrano

Trabajó infatigablemente para la reforma de su orden franciscano (1386-1456).

La Mare de Déu del Pilar

12 d’octubre: LA MARE DE DÉU DEL PILAR

Descarrega't el document

Festa

Cada advocació mariana ens obre una finestra al cel i és un bon ajut a la terra. L’advocació del Pilar ens ‘concedeix fortalesa en la fe, seguretat en l’esperança i constància en la caritat’. Tot un programa de vida cristiana. Avui, especialment el poble aragonès, celebra la seva solemnitat.

Que la Mare de Déu del Pilar sigui per a nosaltres “guia del camí, columna de l’esperança, llum de la vida” (antífona del Magnificat).

«Segons una piadosa i antiga tradició, des dels primers temps del cristianisme, fou edificada una ermita a la riba de l'Ebre en el lloc de l'actual ciutat de Saragossa... Més que per miracles espectaculars, la Mare de Déu del Pilar és invocada com a refugi de pecadors, consol dels afligits, mare d'Espanya. La devoció del Pilar arrelà moltíssim en les nacions de l'Amèrica del Sud» (Elogi). «És humil Maria, que no ho entén tot, però accepta la voluntat de Déu» (Papa Francesc).

HISTÒRIA DE L’ADVOCACIÓ

Primers segles: Una tradició molt ar­rela­da a l'Aragó vol fer ar­ribar l'origen del santuari de l'antiga Caesaraugusta (Saragossa) als inicis matei­xos del cristianis­me: Maria s'hauria aparegut a l'apòstol Sant Jaume, damunt d'un pilar. I és que la Mare de Déu vol ser sempre, per a tots els creients de tostemps, fortalesa i esperança dels fidels. Avui el poble aragonès en celebra la Solemnitat.

1492, octubre 12:  Cristòfol Colom arriba al continent americà, que ell es pensa que són les Índies.

Segle XVI: El Pilar es­devé un gran san­tuari marià de la Península Ibèrica, amb una irradiació vers l'A­mèrica Llatina.

1640: S’escull el 12 d’octubre –data de l’arribada de Cristòfol Colom a Amèrica- com a dia litúrgic de la celebració de l’aparició de la Mare de Déu del Pilar.

1642: La Mare de Déu del Pilar és declarada patrona de la ciutat de Saragossa.

1723: Després d’haver-lo denegat diverses vegades, el Papa Benet XIV concedeix un ofici litúrgic propi del Pilar per a Saragossa.

Segle XIX: El Papa Pius VII (1800-1823) estén l’ofici a tot l’Aragó.

Segle XIX: El Papa Pius IX (1846-1878) el ratifica per a tot l’Estat espanyol.

 

recuerda

Literatura religiosa
Literatura religiosa

Recomendaciones

novedades