Horario:
de 10 a 14 y de 16 a 20

 

 

 

cerrar

sábado 19 de septiembre

Semana XXIV del tiempo ordinario

San Jenaro

Obispo de Benevento y mártir (304), muy popular en Nápoles.

Puedes consultar las lecturas de hoy en lecturas.misa.app.

Santa Teresa Beneta de la Creu

Descarrega't el document

9 d’agost: SANTA TERESA BENETA DE LA CREU

1891, octubre 12: Edith Stein neix a Breslau (Alemanya, avui Polònia). És la més petita  d'onze germans d’una família de comerciants profundament jueus: Sigfried i Augusta Courant.

1906: La influència de la mare, jueva ortodoxa, no impedeix que abandoni aviat tota pràctica religiosa: «Vaig deixar de resar amb plena consciència i per lliure elecció».

1913: La preocupació per l'últim fonament de la rea­litat, la condueix a la Universitat de Göttingen, atreta pel pen­sament fenomenològic (del filòsof Husserl).

1917: Uns fets de vida la interpel·len:

La serenitat davant del sofriment d’una amiga cristiana, que s’ha quedat vídua durant la Gran Guerra: «Va ser la meva primera trobada amb la creu, amb la força divina que dóna als qui la porten».

Una dona que prega silenciosament a la catedral de Frankfurt: "V".

1921, estiu: En una visita a casa d’uns amics troba l’autobiografia de Santa Teresa d’Àvila: "Vaig començar a llegir la vida i, captivada immediatament, no la vaig deixar fins a acabar-ne la lectura. Em vaig dir: Això és la veritat!».

1922, gener 1: Rep el baptisme i pren el nom de Teresa-Hedvig.

1923-1933: Ensenya en una escola de les dominiques de Speyer. Tradueix el “De veritate” de Tomàs d’Aquino a l’alemany, familiaritzant-se amb el pensament filosòfic catòlic.

1932, desembre 26: En una carta ja exposa el sentit d’expiació que es manifestarà en el seu nom “de la Creu”: «Existeix una vocació a la passió de Crist, a través de la qual es coopera en la seva missió redemptora».

1933, octubre 14: Entra en el Carmel de Colònia: «L'esperit del Carmel és l'amor, i aquest esperit és molt viu en aquesta casa».

1934, abril 15: Rep l'hàbit de carmelita amb el nom de Teresa Beneta de la Creu.

1938, abril 21: Fa la professió solemne: «Que ja només en estimar és el meu exercici».

1938, desembre 31: Per escapar de l’amenaça nazi és acollida en el convent d’Echt (Holanda). Hi escriu: “La ciència de la Creu: estudi sobre Joan de la Creu”.

1942, agost 2: Després que a les esglésies holandeses es llegeixi una enèrgica protesta contra el nazisme, la Gestapo l’arresta juntament amb sa germana Rosa.

1942, agost 9: Arriben amb el tren de la mort al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau. Un amic li ofereix de salvar-li la vida: «Si no puc compartir la sort dels meus germans, la meva vida és... destruïda». Nua, entra a la càmera de gas: «Som-hi, anem a trobar-nos amb el nostre poble». El seu cos és cremat amb llenya i les cendres són llençades al camp del costat.

1987, maig 4: El papa Joan Pau II la beatifica: «Una filla d'Israel que durant les persecucions dels nazis ha restat unida en la fe i l'amor al Senyor Crucificat, Jesucrist, com a catòlica, i al seu poble com a jueva».

1998, octubre 11: El Papa Joan Pau II la canonitza a Roma i la nomena Doctora de l’Església: «Es farà més sòlida la comprensió recíproca entre jueus i cristians».

1999: Joan Pau II la proclama copatrona d’Europa, juntament amb les santes Brígida de Suècia i Caterina de Siena.

recuerda

Recomendaciones de catequesis
Recomendaciones de catequesis

Consulta nuestras recomendaciones

novedades