tancar

dilluns 25 de setembre

Setmana XXV de durant l'any

Sant Dalmau Moner
Sant Dalmau Moner

Fill de Santa Coloma de Farners (1291) va acabar els seus dies prop d’una cova de Girona.

activitats

05 / 09
La mestra
lloc: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre La mestra de Rosa Maria Pascual.

L'acte anirà a càrrec de Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Pérez, escriptora i poeta, Isabel Masjuan, mestra i alumna de l'autora i  Rosa Maria Pascual, autora de l'obra. Claudia Cabero, cantarà unes cançons.

L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 5 de setembre a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

LA MESTRA

Novel·la de caire biogràfic inspirada en la mare de l'autora.
El llibre gira a l'entorn de l'Harmonia, una dona que, acabada de diplomar, inicia la seva carrera docent a Argençola durant la dècada dels 40. La trama es construeix hàbilment a partir de petits episodis aleatoris de la seva vida relatats, ara per ella mateixa, ara pels personatges que li són propers.
L'argument s'organitza en blocs seqüenciats cronològicament a partir de les destinacions que l'Harmonia té al llarg de la seva carrera professional. És un llibre que es fa més i més entranyable a mesura que avancen els capítols (episodis, hauria de dir), i que complaurà enormement, sobretot, una certa franja de lectors, pels records que els evocarà.
Un llibre que té el gran mèrit d'establir ponts entre la biografia personal i la compartida, aquella que nodreix l'imaginari col·lectiu d'una generació marcada per la postguerra. Un homenatge als mestres i, sobretot, a les mestres que van saber mantenir i encomanar el somriure als seus alumnes enmig de la grisor i la repressió.

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial d'activitats

novetats