Nou horari de la botiga: 
10:30-13:30 i 16 a 19 h

tancar

dimecres 27 de maig

Setmana VII de Pasqua

Sant Agustí de Canterbury

Els 39 missioners que el papa Sant Gregori el Gran va enviar a Anglaterra (597), per evangelitzar, anaven encapçalats pel monjo Agustí, prior d’un monestir de Roma. Arribats a Anglaterra, reberen el recolzament del rei Etelbert, casat amb una cristiana. El rei acceptà la religió cristiana amb gairebé tot el seu regne: «Qui serà capaç d’explicar la gran alegria que ací ha brollat al cor de tots en saber que els pobles anglesos, gràcies al favor de Déu omnipotent i al teu treball, han acollit generosament la llum de la fe?» (Carta del Papa Gregori).

Pots consultar les lectures d'avui a lectures.missa.app.

activitats

activitats

Tornar
03 / 10
març 10
Presentació del llibre "La reinvenció de l'escola catalana"
lloc: Sala Pere Casaldàliga
compartir

 

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Presentació del llibre La reinvenció de l'escola catalana de Teresa Casals i Martí Mas.

L'acte anirà a càrrec dels autors, de Rut Carandell, professora, mediadora i activista,i de Josep Sort, president de Reagrupament i doctor en Ciències Polítiques.

L'esdeveniment tindrà lloc dijous 3 d'octubre a les 18:30h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

Descarrega't la invitació fent clic aquí.

 

LA REINVENCIÓ DE L'ESCOLA CATALANA

A la mort del dictador, els nous aires de la transició democràtica permetien albirar una reforma en tots els àmbits de la societat. També a l''escola. Un dels principals reptes era formar els mestres perquè fossin competents en català. Però no es partia de zero. A final dels anys 40 del segle passat ja hi va haver les primeres escoles que, de manera clandestina, van incorporar als seus programes classes de català. I aquest moviment, que responia a un esperit de renovació pedagògica i anava agermanat a altres iniciatives del teixit social, no va parar de créixer en les dècades posteriors. Teresa Casals relata aquella experiència, a partir del testimoni dels seus protagonistes, i reivindica per al moment actual el mateix compromís col·lectiu que va fer possible una escola lliure, oberta i en català.

 

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial d'activitats

novetats