La Missa de cada dia
Més informació aquí

 

tancar

diumenge 23 de setembre

Setmana XXV durant l'any

Afegeix el santoral al teu calendari 

 

Homilia 23 de setembre de 2018

Sv 2,12.17-20

Jm 3,16-4,3

Mc 9,30-37

1- Si obrim qualsevol diari, els nostres ulls toparan amb títols que ens parlen de conflictes de tota mena: guerres, assassinats, manifestacions violentes, venjances, robatoris, ruptures matrimonials... I el mateix passa amb els telenotícies: sovint ens venen ganes de tancar el televisor.

Cal reconèixer sincerament que el panorama no és gaire afalagador: la nostra societat no està sana. Però, per què es dóna aquesta situació?
Les lectures d’avui ens ajuden a descobrir l’arrel de la majoria de les malalties morals de les persones i de la nostra societat. Ens poden servir per a fer una revisió personal. Dic personal, perquè si volem canviar el món, no ens enganyem, hem de començar canviant-nos a nosaltres mateixos.

2- Per exemple, Sant Jaume ens ha dit a la segona lectura: “On hi ha gelosies i rivalitats, hi ha pertorbació i maldats de tota mena”. I afegeix: “Envegeu coses que no podeu aconseguir i per això lluiteu i us baralleu”.

Ens veiem reflectits, d’alguna manera, en aquestes paraules de Sant Jaume? Les enveges, les gelosies, les ambicions, les rivalitats, poden fer molt de mal. Desuneixen els grups humans, fins i tot les mateixes famílies, i fan impossible la pau.
Tenir, en canvi, un cor senzill, capaç de valorar i assaborir els petits goigs de la vida, allò que el Senyor ens ha donat –que és molt!- un cor agraït capaç de viure cada dia com un do de Déu, això, omple de serenor i de pau i ho fa extensiu a aquells que ens envolten.
Per què ens entestem en tenir “mala qualitat” de vida, quan el Senyor ens dóna la possibilitat de tenir-la “bona”? Per què no posem més la confiança en el Senyor, que en les coses humanes?
És trist que moltes persones segueixin barallant-se per acumular diners perquè els consideren la principal font de felicitat. Però això és fals. Com a molt poden aportar benestar, però no felicitat que és quelcom més profund que rau en el cor. Un cor buit, no pot ser feliç. I el cor només s’omple quan estima i se sent estimat.

3- També Jesús, a l’evangeli, denuncia una altra causa de tibantors i de ruptures, sobretot entre amics i companys de feina: el desig d’ocupar els primers llocs i de tenir els càrrecs més remunerats, de més lluïment que permeten més protagonisme.

Contra totes aquestes temptacions tan humanes i tan quotidianes, Jesús ens diu: “Si algú vol ser el primer, ha de ser el darrer i el servidor de tots”.
Tots aspirem a créixer, a progressar, a anar endavant, a desenvolupar-nos. És una aspiració molt humana, i anava a dir molt cristiana, que Jesús no critica pas. Però sí ens indica quin és l’autèntic camí per assolir aquest creixement.
No s’hi arriba cometent injustícies, trepitjant els altres, aprofitant-se d’ells. Aquesta actitud no fa créixer la persona sinó al contrari, l’empetiteix. I és una actitud que fa mal perquè genera desunió, enemistats i ressentiments. Actuant així en comptes de sentir-nos germans ens sentim enemics.
El creient, si ho vol ser de veritat, s’ha de distingir per la seva actitud de servei. Ha de voler créixer i progressar, sens dubte, però sense tancar-se, sinó fent-se disponible als altres, sempre disposat a donar un cop de mà a qui ho necessita. No es tracta d’esperar ocasions heroiques, que potser per a molts no arribaran mai. Sinó de tenir una actitud de servei en les mil petites coses de cada dia: a casa, a la feina, anant pel carrer, conduint el cotxe, al barri, a la universitat...
Seria bo que avui reviséssim amb sinceritat com estem d’actitud de servei, perquè és el fonament de la solidaritat i de la pau en qualsevol ambient .
Com considerem les persones que ens envolten? Com a germans amb qui podem col·laborar per construir un món millor? Com a rivals a qui cal superar i, si fa falta, trepitjar? En el primer cas estarem construint el Regne de Déu. En l’altre cas, l’estarem destruint.

4- I una darrera reflexió important. A l’eucaristia de cada diumenge, el Senyor ens diu paraules de vida, sobretot a través de l’evangeli. Ser deixebles de Jesús és, per damunt de tot, ser fidels a aquests evangeli, a aquesta Paraula de Jesús.
Però no oblidem que la major fidelitat a l’evangeli no s’obté escoltant-lo, sinó posant-lo en pràctica, recreant-lo amb la pròpia vida.
Per a mi, l’evangeli més important ha de ser el cinqué. Sí, el cinquè, és  a dir, aquell que escric cada dia amb la meva pròpia vida, tenint els altres quatre evangelis com a punt de referència en el meu pensament i en el meu cor.
Ser cristià és estar atent a les inspiracions de l’Esperit de Jesús i saber “recrear” l’evangeli. Saber “escriure” amb la vida de cada dia, el meu evangeli, que em convertirà en un nou Jesús. Perquè llavors jo seré també “Paraula de Déu encarnada” tots els dies de la meva vida.
De veritat, la meva vida, és una Bona Nova que escampa la bondat de Déu per tot arreu? Per què?
Reflexionem-hi. 
 
Nota:  Durant els mesos de juliol, agost i setembre us oferim els punts de reflexió del P. Lluís Armengol i Bernils (Terrassa, 1924 - Sant Cugat del Vallès, 2007), publicats al llibre "El pa de la Paraula nº 4. Diumenges i festius. Cicle B." Editorial Claret, 2005

Santa Tecla, verge i màrtir
Santa Tecla, verge i màrtir

 

Solemnitat a la ciutat de Tarragona

El culte de santa Tecla tingué una divulgació extraordinària ja en els temps més antics del cristianisme (segle II) gràcies a l’obra apòcrifa titulada “Actes de Pau i de Tecla”. Amb Santa Tecla, patrona principal de la ciutat de Tarragona, fem memòria dels primers testimonis de Crist que, com les noies assenyades de l’evangeli d’avui, van fer de la seva vida l’oli capaç de mantenir encesa la llum que prepara l’arribada de Jesucrist misericordiós.

Oració col·lecta

Esguardeu, Senyor, la vostra Església aplegada avui per celebrar el martiri de santa Tecla, i feu que tots els qui celebrem la memòria dels primers testimonis de Jesucrist ens sentim enfortits en la confessió de la nostra fe i arrelats en l’esperança dels béns que ens prepareu.

 

Avís legal

En compliment de l'article 10 de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, tot seguit s'exposen les nostres dades i les condicions d'ús del Portal. La utilització del la pàgina web www.claret.cat implica l'acceptació plena i sense reserves de totes i cadascuna de les disposicions incloses en aquest Avís Legal a la versió publicada per l'Editorial Claret, S.L.U., tan bon punt l'Usuari accedeixi a la pàgina. En conseqüència, l'Usuari ha de llegir atentament el present Avís Legal.

QUI SOM

La Llibreria Claret és una empresa amb domicili social a Barcelona, al carrer Roger de Llúria, 5, codi postal 08010, i amb CIF B-08521965. A través d'aquest Avís Legal es pretén regular l'accés i ús i, en general, la relació entre aquesta pàgina web, accessible a l'adreça d’internet www.claret.cat, i els Usuaris del lloc web. Per a més informació pots contactar a través del  telèfon 933 010 887, o bé a través de l'adreça de correu electrònic llibreria@claret.cat.

CONDICIONS D'ÚS

L'Editorial Claret S.L.U., en endavant Claret, ofereix l'accés al lloc web www.claret.cat en les condicions d'ús que es descriuen tot seguit: l'accés al portal permet a l'Usuari d'accedir a informació (d'ara endavant, "Continguts") i utilitzar serveis (d'ara endavant, "Serveis") propis del Portal i d'altres usuaris del Portal (d'ara endavant, "Tercers").

NORMATIVA APLICABLE

L'accés al portal està sotmès a 3 nivells normatius:
1. La legalitat vigent promulgada per la CE i el Govern Espanyol (d'ara endavant, "Legalitat Vigent").
2. Les condicions establertes per Claret per al funcionament del Portal (d'ara endavant, "Condicions Generals").
3. Les condicions especials (d'ara endavant, "Condicions Particulars") que regulen actuacions concretes i que completen o modifiquen les Condicions Generals. Qualsevol desacord en què es pugui incórrer en la interpretació o execució de les Condicions Generals d'Accés i Ús de Serveis, Continguts i Informació Confidencial serà resolt davant les autoritats competents.

CONDICIONS GENERALS

Límits del Servei.

Propietat Intel•lectual del Portal: Claret és el titular de tots els drets de propietat intel•lectual sobre el Portal, marca i nom comercial.

Codi Anti-spamming: Claret es compromet a no remetre publicitat, ni qualsevol altra comunicació amb finalitat comercial o una altra a Usuaris del Portal sense que hi hagi la prèvia sol•licitud o consentiment.

Accés al Portal: Claret es compromet explícitament a garantir l'Accés en les condicions establertes:
- Accés sense registre al Portal per a la utilització dels Serveis i Continguts generals.
- Accés amb registre a l'Usuari del Portal per a la utilització dels Serveis i Continguts exclusius.
- Claret es reserva el dret de cancel•lar l'accés amb registre d'un Usuari al Portal -prèvia comunicació- en cas d'incompliment de Legalitat Vigent, les Condicions Generals o les Condicions Particulars establertes.
- Claret no es fa responsable que l'Usuari no pugui accedir al Portal com a conseqüència de qualsevol tipus d'avaria aliena al Portal (xarxes de comunicacions, causes de força major, etc.).

Informació Confidencial
La Llibreria Claret entén que les dades i la informació intercanviada per l'Usuari a través del Portal mitjançant la seva interacció (descàrrega d'informació i documentació, petició de consultes, mostres, ofertes i comandes) amb Tercers -Clients o Proveïdors o Claret- tenen caràcter d'Informació Confidencial. Claret es compromet explícitament a garantir el tractament de la Informació Confidencial en les condicions establertes al seu Codi Ètic.

Prestació de Serveis
Claret entén que les utilitats posades a disposició dels Usuaris Registrats tenen caràcter de Servei. Claret respon únicament de la qualitat i les prestacions dels Serveis d'autoria pròpia d'acord a la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes en el moment de la contractació, però en cas d'ús legalment no autoritzat no garanteix resultats ni assumeix responsabilitats. Claret exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis causats per la falta de qualitat dels serveis oferts per Tercers. Claret es reserva la facultat de suspendre totalment o parcial, o de modificar en qualsevol moment i sense previ avís, la prestació del servei per motius tècnics o de seguretat.

Tractament dels Continguts
Claret entén que la informació comuna i accessible a tots els Usuaris Registrats té caràcter de Contingut. Claret assumeix únicament els Continguts d'autoria pròpia d'acord a la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes, però en cas d'ús de patents o aplicacions no autoritzades legalment, no garanteix resultats, ni assumeix responsabilitats. Claret no assumeix i a més exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis causats per la falta de veracitat, exactitud i/o actualitat dels continguts de Tercers. Claret exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis causats per l'ús no autoritzat dels Continguts per part dels Usuaris.

Drets i Obligacions dels Usuaris

Propietat Intel•lectual del Portal
El codi font, els dissenys gràfics, les imatges, les animacions, el programari, els textos, així com la informació i els continguts que es recullen en www.claret.cat, són propietat de Claret i no és permesa la reproducció i/o publicació, total o parcial, del lloc web, ni el seu tractament informàtic, la seva distribució, la seva comunicació pública, ni la seva modificació o transformació, sense el permís previ i per escrit de Claret. L'Usuari, únicament i exclusiva, pot utilitzar el material que aparegui en aquest lloc web per al seu ús personal i privat.

Codi Anti-spamming
L'Usuari es compromet a no remetre publicitat, ni qualsevol altra comunicació amb finalitat comercial o altra a Tercers sense que hi hagi la prèvia sol•licitud o consentiment de Claret.

Accés al Portal
L'Usuari accepta voluntàriament que l'Accés al Portal (Continguts i Serveis) té lloc sota la seva única i exclusiva responsabilitat.

Ser Usuari Registrat atorga dret a:
1. L’Accés al Portal d'acord amb els termes establerts a les Condicions Generals publicades en el moment de connexió.
2. La cancel•lació de l'activitat pròpia en el Portal en el moment que ho requereixi.

Ser Usuari Registrat obliga a:
1. L'acceptació plena i sense reserves de la Legalitat Vigent, i de totes i cadascuna de les Condicions Generals publicades en el moment de connexió.
2. Prevenir l'Accés al Portal a terceres parts: I no facilitar mai la Clau d'Accés.

Tractament de la Informació Confidencial
Ser Usuari Registrat atorga dret a:
1. L'Accés a la Informació Confidencial a través del Portal d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes en el moment de l'intercanvi.
2. La modificació o cancel•lació de la pròpia Informació Confidencial en el moment que ho requereixi.

Ser Usuari Registrat obliga a:
1.Adherir-se i complir estrictament el Codi Ètic de Claret en referència al tractament de la Informació Confidencial.

Ús dels Serveis
Ser Usuari Registrat atorga dret a:
1. L’Accés i Ús dels Serveis oferts pel Portal d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars acceptades.
2. L’Accés i Ús dels Serveis oferts per Tercers d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars acceptades.

Ser Usuari Registrat obliga a:
1. Utilitzar els Serveis de forma diligent, correcta, lícita i d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars acceptades.
2. Posar a disposició del Prestador del Servei les seves dades de registre.
3. No utilitzar els Serveis de forma o amb finalitats i/o efectes contraris a la llei, o que de qualsevol forma puguin impedir la normal utilització del Portal per part de Tercers.
4. No permetre l'Accés als Serveis per terceres parts.
5. Proporcionar uns Serveis de procedència lícita -que aquests no siguin lesius per als drets i interessos de terceres parts- i en les Condicions Particulars establertes en el moment de la contractació als Usuaris i al Portal.
6. Responsabilitzar dels Serveis proporcionats als Usuaris i al Portal d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes.

Tractament dels Continguts
Ser Usuari Registrat atorga dret a:
1. L'Accés als Continguts oferts pel Portal d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes.
2. L'Accés als Continguts oferts per Tercers d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes.

Ser Usuari Registrat obliga a:
1. Utilitzar els Continguts de forma diligent, correcta, lícita i d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes en el moment de la contractació.
2. Posar a disposició del titular del Contingut les seves dades de registre.
3. No utilitzar els Continguts de forma o amb finalitats i/o efectes contraris a la llei.
4. No modificar, reproduir, distribuir o permetre l'accés públic dels Continguts a no ser que es compti amb l'autorització del titular dels drets.
5. No suprimir, eludir o manipular el copyright o els dispositius tècnics de protecció (marques d'aigua, signatura digital, etc.) que poguessin contenir els Continguts.
6. Proporcionar uns Continguts veraços, exactes i de procedència lícita als Usuaris i al Portal, i que cap d’aquests siguin lesius dels drets i interessos de terceres parts (manifestacions o indicacions falses, inexactes o incorrectes).
7. Responsabilitzar dels Continguts proporcionats als Usuaris i al Portal d'acord amb la Legalitat Vigent, les Condicions Generals i les Condicions Particulars establertes.

JURISDICCIÓ I LEGISLACIÓ APLICABLE

Les presents Condicions d'Ús es regiran pel que disposa la legislació espanyola. En el cas que es produeixi qualsevol discrepància o controvèrsia amb motiu de la interpretació o l'aplicació de les presents Condicions d'Ús o del contingut de la pàgina web, en general, Claret i l'Usuari, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur que pogués correspondre'ls, se sotmeten a la jurisdicció dels Jutjats i Tribunals del domicili de l'Usuari. En el cas que l'Usuari tingui el seu domicili fora d'Espanya, Claret i l'Usuari, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur que els pogués correspondre, se sotmeten a la jurisdicció dels Jutjats i Tribunals de Barcelona.

recorda

Catequesi 2018
Catequesi 2018

Consulta els materials

novetats