660 671 515
   Rep el Butlletí clicant aquí

 

tancar

dijous 22 d'agost

Setmana XX durant l'any

La Mare de Déu, Reina de Cel i Terra

«Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar?» (Elisabet a Maria, Lc 1,43).

«Oh Déu, vós que constituíreu la Mare del vostre Fill com a Mare i Reina nostra, feu que, ajudats amb la seva intercessió, aconseguim en el Regne celestial la glória que pertoca als vostres fills. Per Nostre Senyor Jesucrist» (Col·lecta).

«La solemnitat de l’Assumpció es prolonga joiosament en la celebració de la memòria de la Mare de Déu Reina, que se celebra vuit després i en la qual contemplem Aquella que, asseguda al costat del Rei dels segles, resplendeix com a Reina i intercedeix com a Mare» (Papa Pau VI, Marialis cultus, 02.02.1974).

«La Verge... fou assumpta a la glòria celestial en cos i ànima, i el Senyor l’exalçà com a Reina de l’univers a fi d’ésser més plenament conforme al seu Fill, Senyor dels qui regnen (cf. Ap 19,16) i vencedor del pecat i de la mort» (Constitució Lumen Gentium 59, Concili Vaticà II).

La celebració de la Mare de Déu Reina és un paral·lel de la solemnitat de Crist Rei; com ho és la del Cor Immaculat de Maria de la del Sagrat Cor de Jesús. Instituïda l’any 1955, se celebrava el 31 de maig; la nova data d’avui acosta més la reialesa de la Mare de Déu a la seva Assumpció o glorificació del 15 d’agost.

La humil noia de Natzaret, que es va definir com “l’esclava del Senyor”, és Reina pel seu amor, per la seva fidelitat, per la seva entrega a la voluntat del Pare. D’aquí que el poble cristià, d’una manera especial des de l’Edat Mitjana, invoqués Maria com a “Reina i Mare de misericòrdia”, com a expressió de la seva confiança en ella. Maria, assumpta al cel, en comunió total amb Déu, roman atenta amorosament al camí de cadascun dels seus fills a la terra.

Veure més...

Pots consultar les lectures d'avui a lectures.missa.app.

novetats generals

UN POBLE MESSIÀNIC

CONGAR, YVES
19,00€

EL DESPERTAR VALENCIÀ

MACEDA, VÍCTOR
15,20€

A LA CAÇA DEL PSUC

BATISTA VILADRIDCH, ANTONI
17,10€

L'EUROPA QUE HAN FET FRACASSAR

TREMOSA, RAMÓN,SARRI I CAMARGO,...
15,20€

COMARQUES GIRONINES

SOLDEVILA BALART, LLORENÇ
20,90€

LA VOLUNTAT I LA QUIMERA

CASASSAS, JORDI
16,63€

TARRADELLAS, EL GUARDIÀ DE LA MEMÒRIA

CANALS, ENRIC,RAFOLS, JOSEP MARIA
17,58€

A LA RECERCA DE PRAT DE LA RIBA

ESCULIES SERRAT, JOAN
17,10€

LA CORDA FLUIXA

IBAÑEZ ESCOFET, MANUEL
17,10€

PEPE I JO

BOZZO, JOAN LLUIS
17,95€

REPÚBLICA PAGESA

TURA CAMAFREITA, MONTSERRAT
17,58€