Paraula i Vida 2019
Personalitza la teva edició
Més informació aquí

 

tancar

dimecres 15 d'agost

Setmana XIX durant l'any

L'Assumpció de la Mare de Déu
L'Assumpció de la Mare de Déu

«La tradició cristiana ha col·locat en el cor de l’estiu una de les festes marianes més antigues i suggerents, la solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu. Així com Jesús va ressuscitar de la mort i va ascendir a la dreta del Pare, Maria, acabat el curs de la seva existència sobre la terra, va ser assumpta al cel.... Maria és exemple i suport per a tots els creients: ens encoratja a no perdre la confiança davant les dificultats i davant els inevitables problemes de tots els dies. Ens assegura la seva ajuda i ens recorda que allò essencial és buscar i aspirar «a les coses de dalt, no a les de la terra» (cf. Col 3,2)» (Papa Benet XVI).

Si en la Immaculada Concepció (8 de desembre) celebrem l’inici, avui gaudim amb “el destí de plenitud i de felicitat” de Maria i la seva “perfecta configuració amb Crist ressuscitat” (Pau VI, Marialis Cultis, MC 6). És una festa centrada en el triomf final de Maria, que participa així de la victòria de Crist. Déu no volgué “que sofrís la corrupció del sepulcre aquella que de manera inefable va ser mare de l’autor de la vida” (Prefaci).

A més, el destí gloriós de Maria està íntimament lligat al de l’Església. La festa d’avui es converteix així en una mirada plena de fe envers el futur, i en una ocasió per a l’esperança i garantia per a tota la comunitat dels creients, que se senten representats per ella: “imatge i primícia de l’Església gloriosa, model de l’esperança certa i consol del poble que camina” (Prefaci).

És dia de festa major en infinitat de pobles.

«Déu omnipotent i etern, vós heu portat a la glòria del cel en cos i ànima la immaculada Verge Maria, Mare del vostre Fill. Feu que, amb l’esguard fit en les coses celestials, mereixem de tenir part en la seva glòria» (Col·lecta).

Veure més...

 

novetats generals

MI OFICIO DE CIRUJANO

MIJARES GRAU, JOAN-ALBERT
14,25€

EXILIOS Y ODISEAS

FUEYO MARGARETO, JUAN
18,05€

ESCUCHA TU CUERPO

LÓPEZ GONZÁLEZ, LUIS
17,10€

EL CEPO

ARMITAGE, RODYON
22,80€

REBELDE CON CAUSA

TUNDIDOR DIAUS, FÉLIX
18,05€

MAYOR Y MENOR 1

GONZÁLEZ RIGA, SANTIAGO
18,53€

LAS CUATRO ESTACIONES DE PARDO

MOLIST SADURNÍ, PEP,CELEJ, ZUZANNA
10,45€

LA FAMILIA MUCHASHIJAS. CARA

MORGENSTERN, SUSIE, CLOTKA
7,60€

LA FAMILIA MUCHASHIJAS. DANA

MORGENSTERN, SUSIE, CLOTKA
7,60€

ANNA GRIMM, INVESTIGADORA CRIMINAL

SANJUAN ORIOL, MONTSE
17,10€

EL MAR Y LA SERPIENTE

BOMBARA, PAULA
9,50€