660 671 515

Rep el Butlletí clicant aquí

tancar

dilluns 12 de novembre

Setmana XXXII de durant l'any

Sant Josafat, bisbe i màrtir

 

Memòria obligatòria

Nascut de família ortodoxa (1580), s’adherí a l’Església ucraïnesa unida a Roma. Monjo basilià i bisbe de Pólozk (Bielorrússia), durant una visita pastoral sofrí martiri (1623), i el seu cos fou llançat al riu Dvina. Recuperades les seves despulles, són venerades avui a la basílica vaticana sota l’altar de Sant Basili. És el gran apòstol de la unitat entre l’Església catòlica i l’ortodoxa.

Oració col·lecta

Desvetlleu, Senyor, en la vostra Església, aquell esperit, ple del qual el màrtir i bisbe Sant Josafat donà la vida per les seves ovelles. Feu per la seva intercessió que, portats també nosaltres del mateix esperit, tinguem el coratge de donar la vida pels nostres germans.

CATALUNYA BULL -PUJADÓ PUIGDOMÈNECH, JUDIT-9788494504129

CATALUNYA BULL

EL LLIBRE DE LES SOPES, ELS RANXOS I LES ESCUDELLES POPULARS

sinopsi

A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D'altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se'n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l'escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d'una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.

fitxa tècnica

títol
CATALUNYA BULL
isbn 9788494504129
data de publicació 01/10/2016
col·lecció SUSHI BOOKS
número d'edicions 1
dades del llibre 300 pàg.
enquadernació Rústica
idioma Catalán

llistat de matèries relacionades

19,00 €
20,00 €
(Estalviï's 5% de dte. per la web)

-Ports gratuïts*
*Comandes +50€

-Pot rebre-ho demà*

*Si està disponible.
*Comandes peninsulars abans de 18:00h.

-O pot recollir-lo a la botiga.

sinopsis
fitxa tècnica

A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D'altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se'n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l'escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d'una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.

títol
CATALUNYA BULL

isbn 9788494504129
data de publicació 01/10/2016
col·lecció SUSHI BOOKS
número d'edicions 1
dades del llibre 300 pàg.
enquadernació Rústica
idioma Catalán
compartir llibre

els més venuts