FILOSOFIA DE LA RELIGIÓ

SIS ASSAIGS I UNA NOTA

5% descompte exclusiu web

18,00 

17,10 

18,00 

Enviament gratuït en comandes superiors a 50€ (Península i Balears)
O podeu recollir-lo a la botiga

Disponible demà en funció de les nostres existències. Comandes abans de les 16h.

FILOSOFIA DE LA RELIGIÓ

SIS ASSAIGS I UNA NOTA

La filosofia de la religió és una disciplina filosòfica bastant actual i bàsicament sense tradició acadèmica a casa nostra, que fa un tractament no religiós de la religió. No religiós no vol pas dir ‘antireligiós’: vol dir simplement ‘aconfessional’. La filosofia de la religió no és ni religiosa ni antireligiosa. No pretén ni defensar ni atacar la religió, sinó reflexionar-la.
La teologia pressuposa la fe, mentre que la filosofia de la religió no parteix d’aquest pressupòsit (ni del pressupòsit contrari). Així com la teologia parla de Déu, la filosofia de la religió parla de la religió: el seu objectiu no és religiós, sinó que es proposa comprendre la religió fent-ne un tractament racional i autònom. El seu pressupòsit bàsic és que la religió constitueix un fet històric i cultural que pot ser objecte d’anàlisi racional, científica i filosòfica, com qualsevol altre àmbit de la cultura.
Aquests assaigs de filosofia de la religió de Pere Lluís Font intenta contribuir a la normalització universitària dels estudis sobre un àmbit cultural tan important com són les religions.