Tancat per vacances del 2 al 22 d'agost 

PA DE FLEQUER

sinopsi

D’on prové la paraula cereal? Per què la forma del pa és rodona? Quines eren les virtuts protectores del pa? Per què el pa estava tan present a bodes i funerals? Sabies que l’elaboració del pa era patrimoni de les dones? I que els forns eren un punt de trobada social?
PA DE FLEQUER. La cultura d’un aliment bàsic (Col·lecció l’Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d’aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que PA DE FLEQUER ha recuperat pel seu gran valor cultural.

En una edició a cura de l’antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, PA DE FLEQUER també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat.

Prologat pel reconegut flequer Jordi Morera, PA DE FLEQUER segueix la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità i presenta una acurada selecció de dibuixos i il·lustracions així com nombroses dites i refranys, moltes recuperades pel mateix Joan Amades, de qui també és l’extens recull de noms i tipologies de pa que inclou el llibre.

fitxa tècnica

títol
PA DE FLEQUER
isbn 9788494447389
data de publicació 01/11/2019
editorial MORERA EDICIONS
col·lecció Edicions Generals - Petit Format
número d'edicions 1
dades del llibre 136 pàg.
enquadernació Rústica
idioma Catalán


11,40 €
12,00 €
(Estalviï's 5% de dte. per la web)

Estem de vacances del 2 al 22 d'agost.

A partir del 23 d'agost farem tots els enviaments. 

 

sinopsis
fitxa tècnica

D’on prové la paraula cereal? Per què la forma del pa és rodona? Quines eren les virtuts protectores del pa? Per què el pa estava tan present a bodes i funerals? Sabies que l’elaboració del pa era patrimoni de les dones? I que els forns eren un punt de trobada social?
PA DE FLEQUER. La cultura d’un aliment bàsic (Col·lecció l’Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d’aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que PA DE FLEQUER ha recuperat pel seu gran valor cultural.

En una edició a cura de l’antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, PA DE FLEQUER també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat.

Prologat pel reconegut flequer Jordi Morera, PA DE FLEQUER segueix la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità i presenta una acurada selecció de dibuixos i il·lustracions així com nombroses dites i refranys, moltes recuperades pel mateix Joan Amades, de qui també és l’extens recull de noms i tipologies de pa que inclou el llibre.

títol
PA DE FLEQUER

isbn 9788494447389
data de publicació 01/11/2019
editorial MORERA EDICIONS
col·lecció Edicions Generals - Petit Format
número d'edicions 1
dades del llibre 136 pàg.
enquadernació Rústica
idioma Catalán
compartir llibre

els més venuts