660 671 515
    Rep el Butlletí clicant aquí

tancar

diumenge 21 d'abril

Temps de pasqua

Afegeix el santoral al teu calendari 

 

Homilia diumenge 21 d'abril de 2019.

Ac 10,34a.37-43

Col 3,1-4

Jn 20,1-9

 

1. Una dona que corre , que busca, que plora; que demana: “on l´ heu posat”? És la imatge de Maria de Magdala, un matí de diumenge.

 Per què corre, per qué busca i demana al primer que troba?. Perquè estima, estima molt aquell Jesús que fa dos dies  van matar, van penjar sobre una creu. La seva fe no és suficient encara, pensa que el seu Senyor no pot tornar a la vida; perquè la seva mort  ha estat terrible, i creu que ella no el tornarà a veure viu com abans. “Al menys que jo pugui fer-li un gest de gran amistat, amb el meu perfum que porto en les meves mans.”

I, com diu un altre evangeli, “el que busca, troba”, encara que per això calgui que passi per les persones que tenen l’autoritat de una comunitat, com Ell va desitjar; calia que en Pere i en Joan siguin els primers en constatar que el sepulcre está  buit, el cos del Senyor no s’hi troba…

2.  Buscar és una paraula que té gran importancia a la vida cristiana. Sovint no tenim cap desig en el nostre cor, quan la llum no ha sortit al matí, encara és fosc. Creients desanimats, perquè les coses han canviat, no veiem el Senyor, no tenim amics a prop per demanar: “On és aquell que el meu cor estima”?  I si la comunitat está com tancada, i les portes també, ens agafa un gran desànim…La nostra fe no arriba massa lluny, pensem que ens hem enganyat: Ell  no hi és.. no el trobem..ni a l’Església…

3.   Pere i el seu company Joan, més jove, també ens interessen avui, ells, que surten en aquest text amb una actitud activa, de recerca. Preocupats pel fet que no han trobat el cos del Senyor, mort feia poc, i enterrat  divendres a la tarde. Ells dos són els representants més importants de la primera Església, que anava a formar-se aquells dies, entre la mort i la resurrecció del Mestre, i sobretot amb la vinguda de l’ Esperit, el dia de la Pentecosta. Busquen en la nit, perquè la fe está com  la primera llum del matí, però encara és fosc…Busquen perquè estimen el Senyor. Però, amb el sepulcre buit no saben què fer, i s’en tornan a casa, a la comunitat tancada en aquella gran habitació del barri de Jerusalem.

4.   L’ important: no han perdut l’esperança. Amb una fe reduïda a la mínima expressió, com una petita llum encesa en els seus cors,  pensant que potser no tot està perdut, la llum vindrà un matí molt aviat. I mentre, cal superar el desànim , i recordar de les paraules de Jesús, l’estimat, que havia fet una promesa, que no havien comprès aleshores. En Joan sí que comença a creure, a gaudir d’una certesa: María diu que l’ ha vist,…El dia es fa clar i lluminós.

5.   Una llum per l’Església d’avui, que està envoltada de boira, de dificultats de tota mena que no ajuden a la fe de molts creients. Una Església que està patint com el Senyor el divendres sant, abandonada per aquells que no tenen una fe suficient per suportat l’escàndol del pecat de la feblesa humana. Tots busquem, cerquem la llum del matí de la resurrecció, d’un Crist que ha superat el pecat i la mort, i que viu entre els creients, perquè no ens abandona.

Que Ell, amb l’ajuda de Maria, ens porti a la llum del Pare i de l’Esperit, ens doni fortalesa i esperança. Vint segles no han estat suficients per enfonsar l’Església del Ressuscitat, malgrat les seves febleses. “Jo seré amb vosaltres fins a la fi del món”.(Mt.28,28)

Agustín Goytisolo, sj.

Text extret de pregaria.cat.

Diumenge de Pasqua

 

Col·lecta: Oh Déu, avui el vostre Unigènit, vencent la mort, ens ha obert les portes de l’eternitat; feu que els qui celebrem la resurrecció del Senyor renovats pel vostre Esperit, ressuscitem amb Crist en la llum del la vida.

Papa Francesc

«Bona Pasqua a tothom! Que la força de la Resurrecció de Crist arribi a cada persona -especialment a aquells que pateixen- i a totes les situacions més necessitades de confiança i d’esperança. Crist ha vençut el mal de forma definitiva, però ens correspon a nosaltres acollir aquesta victòria en la nostra vida i en les realitats concretes de la història i de la societat. Preguem junts, per tal que el Misteri pasqual actuï profundament en nosaltres per tal que l’odi deixi espai a l’amor, la mentida a la veritat, la venjança al perdó, la tristesa a l’alegria». (Homilia, 01.04.13).

Pots consultar les lectures d’avui a lectures.missa.app.

Política de privacitat

La present Política de Privacitat regula el tractament que fa EDITORIAL CLARET (en endavant “CLARET”) de les dades personals que els usuaris puguin proporcionar a través de la web www.claret.cat. D’acord amb aquesta Política, CLARET es compromet a respectar la privacitat d’aquestes dades i a tractar-les amb absoluta i estricta confidencialitat.

1.- Responsable del tractament de les dades

El responsable del tractament de les dades personals recollides per mitjà de la web www.claret.cat és:

 • EDITORIAL CLARET, S.L.U.
 • C/ Roger de Llúria, 5
 • 08010 Barcelona

2.- Dades que tractem:

Informació proporcionada per vostè: Recopilem informació personal proporcionada per vostè a través dels formularis de les nostres pàgines web o per correu electrònic, quan sol·licita informació, compra els nostres productes o utilitza els nostres serveis, o es subscriu a les nostres publicacions i/o butlletins. La informació que podem recopilar a través d'aquests mitjans consisteix en:

 • Dades de contacte, com per exemple el seu nom, adreça, telèfon o correu electrònic i CIF/NIF/NIE;
 • Credencials d'accés, com el nom d'usuari i contrasenya creats al registrar el seu compte a l'àrea d'usuari de les nostres pàgines web;
 • Informació sobre els mitjans de pagament utilitzats en les transaccions comercials, com per exemple el nombre de la seva targeta de crèdit o el seu compte bancari;
 • Informació sobre les comandes realitzades, inclosos els productes o serveis adquirits, les dades de les persones de contacte o adreces de lliurament;
 • Informació necessària per al compliment de les nostres obligacions comptables i fiscals, com per exemple el seu número d'identificació fiscal;
 • Contingut dels missatges que ens envia a través de comunicacions voluntàries, mitjançant el formulari de contacte.

Aquestes dades es subministren de forma voluntària per l’usuari i essent informat del tractament que se'n fa i de la seva finalitat. Tota la informació que facilita l'usuari ha de ser veraç, essent aquest l'únic responsable de les manifestacions falses o inexactes que realitzi i del perjudicis que causi a CLARET o a tercers. CLARET es reserva el dret a excloure dels serveis a tot usuari que hagi facilitat dades falses, sense perjudici de les altres accions que procedeixin en Dret.

Informació recopilada automàticament: Recopilem informació que el seu navegador web ens envia de forma automàtica cada vegada que visita alguna de les nostres pàgines web per analitzar i millorar la seva experiència d'ús. Utilitzem cookies amb l'objectiu de fer més funcional i útil la navegació dels Usuaris a les nostres pàgines web. Podeu pot consultar la informació relativa a com recollim i tractem aquesta informació a la Política de Cookies de les nostres pàgines web.

3.- Finalitats del tractament

Les dades subministrades a CLARET pels diferents mitjans habilitats en la web www.claret.cat es tracten amb les següents finalitats:

 • Gestionar la seva relació comercial amb nosaltres pel que fa als productes o serveis oferts i / o adquirits, en concret, acceptar i tramitar les comandes, i dur a terme les tasques de lliurament i facturació dels productes adquirits.
 • Gestionar la seva subscripció a la publicació “La Missa de cada dia” i tramitar l’enviament dels exemplars corresponents a l’esmentada subscripció;
 • Enviar-li el nostre butlletí electrònic (“Newsletter”);
 • Gestionar la seva inscripció com a soci a “Club Claret”, aplicar-li els avantatges, descomptes i promocions que atorga la condició de soci i enviar-li comunicacions comercials per qualsevol mitjà (postal, correu electrònic o telèfon) sobre les novetats, ofertes, promocions i activitats de la llibreria;
 • Gestionar i, en el seu cas, atendre les sol·licituds d'informació, suggereixes o peticions que ens fa arribar a través del formulari de contacte;
 • Proporcionar accés a les àrees de client d'accés restringit amb contrasenya;
 • Atendre les seves sol·licituds d'assistència tècnica o informació; i
 • Conèixer les seves preferències de navegació en les nostres pàgines web per poder personalitzar i millorar els nostres serveis i mantenir la seguretat del lloc; i
 • Mantenir la seguretat i integritat dels nostres sistemes informàtics.

4.- Base legal per al tractament de les dades:

La base legal per al tractament de les seves dades és:

 • Execució d'obligacions contractuals.- Tractem les dades personals que ens proporciona en tramitar les seves comandes o sol·licitar informació sobre els nostres productes o serveis per a complir les nostres obligacions contractuals i pre-contractuals.
 • Obligació legal.- Tractem les dades personals relatives a aspectes comptables i fiscals per a complir amb la normativa aplicable en tot moment en matèria fiscal i comptable.
 • Interès legítim.- Tractem les seves dades en base als nostres interessos legítims quan són necessaris per mantenir el funcionament dels nostres sistemes i les nostres pàgines web, per a verificar la identitat dels usuaris web, per a prestar-li serveis de suport, o per a millorar els nostres productes i serveis.
 • Consentiment.- Per a la subscripció a butlletins d’informació i publicacions periòdiques, així com per a atendre les sol·licituds d'informació, suggereixes o peticions que ens faci arribar a través del formulari de contacte, la base jurídica per al tractament de les seves dades és el consentiment prestat en el moment d’enviar el formulari de subscripció o contacte. Atès que l’enviament d’aquests formularis té caràcter voluntari, l'usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment en la forma i en els termes establerts a l’apartat 7 d’aquesta Política.

CLARET adoptarà les accions necessàries per tal de garantir que les dades personals que recapti, emmagatzemi i processi dels interessats siguin tractades de manera lícita, lleial i transparent, complint amb les obligacions que resultin de l'ordenament jurídic aplicable amb motiu de la seva activitat.

5.- Cessió a tercers

Les dades de caràcter personal recollides com a conseqüència del registre a través de la web www.claret.cat no seran facilitades o comunicades a tercers aliens a CLARET, excepte quan siguin necessàries per a la prestació del servei sol·licitat o siguin requerides per les autoritats públiques competents, de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment. Les comunicacions de dades es faran sempre a territoris dins l’Espai Econòmic Europeu.

En concret, podrem comunicar les seves dades a altres companyies que realitzen serveis en el nostre nom, com, per exemple, serveis de transport, serveis de pagament, suport tècnic del lloc web o allotjament de dades. Els nostres proveïdors de serveis no estan autoritzats a compartir ni utilitzar les dades personals que posem a la seva disposició per a finalitats diferents a aquelles per a les quals contractem els seus serveis.

També podrem revelar les seves dades en resposta a sol·licituds o requeriments amb base legal provinents de les diferents administracions o autoritats, com ara citacions o requeriments judicials o administratius, o quan creiem de bona fe que la divulgació és necessària per a protegir els nostres drets, protegir la seva seguretat o la seguretat d'altres, o investigar un frau.

Fora d'aquests casos, no cedirem les seves dades a tercers, llevat que hi hagi una obligació legal o vostè presti el seu consentiment.

6.- Termini de conservació de les dades

Les dades personals dels usuaris es conservaran durant el termini establert legalment o, cas que no hi hagi un termini específic, pel temps necessari per a dur a terme el tràmit o servei sol·licitat i mentre aquest estigui vigent. Un cop transcorregut aquest termini, les dades es suprimiran, a no ser que siguin necessàries per a l’exercici dels drets de reclamació i defensa, cas en el qual es conservaran degudament bloquejades durant el termini de prescripció de les accions legals aplicables.

7.- Seguretat de les dades

CLARET té implementades les mesures tècniques i organitzatives necessàries per tal de garantir la privacitat i seguretat de les seves dades de caràcter personal, en especial per evitar la seva alteració, mal ús, pèrdua, robatori, tractament o accés no autoritzat.

Per a la utilització de determinades prestacions o serveis oferts a través dels nostres llocs web pot ser necessària la creació d'un compte i la configuració d'una clau d’accés. En aquest cas, és la seva responsabilitat mantenir la confidencialitat de les claus d’accés. Considerarem que qualsevol persona que accedeixi al seu compte amb la clau d’accés està autoritzada a fer-ho i no ens farem responsables dels accessos no autoritzats ni dels possibles perjudicis ocasionats que aquests li puguin ocasionar. En cas que vostè tingui coneixement d'un ús il·legítim del compte i la clau d’accés, o de qualsevol altre problema relatiu a la seguretat del compte, haurà de canviar la clau d’accés i informar-nos-en de forma immediata.

8.- Drets dels usuaris

Els usuaris podran, en qualsevol moment, exercir els drets reconeguts per la normativa de protecció de dades i, en particular, els següents:

 • Accés: Dret a sol·licitar quines dades personals tractem sobre la seva persona, quin ús en fem i a obtenir una copia d’aquestes dades.
 • Rectificació: Dret a sol·licitar la modificació o rectificació de les dades inexactes.
 • Supressió: dret a sol·licitar que les seves dades siguin eliminades i no es faci tractament d'elles, fora del que la llei ens exigeixi conservar.
 • Limitació del tractament: Dret a sol·licitar que les seves dades siguin tractades només per necessitats legals.
 • Oposició: Dret a oposar-se a un o diversos tractaments concrets de les seves dades.
 • Portabilitat: Dret a que li lliurem les dades en un format compatible per que ho lliuri a un tercer que li hagi d'oferir un servei.

Aquests drets poden ser exercits tant per l’usuari com pel seu representant, dirigint-se per escrit a C/ Roger de Llúria, 5, 08010 Barcelona.

La sol·licitud haurà de contenir les següents dades: nom i cognoms de l'usuari, adreça, fotocòpia del DNI o passaport i contingut concret del dret exercitat.

Pel què fa a les persones que han prestat el seu consentiment a la recepció de butlletins o subscripcions periòdiques, poden revocar el consentiment prestat per correu electrònic a “protecciodades@claret.cat”.

Així mateix, si l’usuari considera que no s’ha atès l’exercici dels seus drets, o bé que CLARET ha incomplert la normativa de protecció de dades, pot presentar una reclamació davant la Agencia Española de Protección de Datos (www.aepd.es).

recorda

Setmana Santa i Pasqua 2019
Setmana Santa i Pasqua 2019

Consulta els materials

novetats