660 671 515

Recibe el Boletín clicando aquí

cerrar

domingo 20 de enero

Semana II del tiempo ordinario

San Sebastián, mártir

 

Memoria libre

Es uno de los más famosos mártires de Roma de la tradición occidental (siglo III). Figura entre los protectores de la ciudad. La Vida, muy legendaria, le hace ciudadano de Narbona y educado en Milán. La iconografía le representa atado a un tronco, desnudo, y con el cuerpo atravesado por numerosas saetas. Su sepulcro en la Vía Apia ‘ad Catacumbas’, fue muy pronto venerado. Es el patrono de la Ciudad de Mallorca.

Oración colecta

Te rogamos, Señor, nos concedas el espíritu de fortaleza para que, alentados por el ejemplo glorioso de tu mártir San Sebastián, aprendamos a someternos a Ti antes que a los hombres.

 

Hoy también celebramos San Fabiano: Mártir en Roma. El Papa Fabiano (236-250) durante la persecución de Decio.

actividades

actividades

Volver
29 / 01
enero 01
500 anys de repte protestant a la Península Ibèrica (1517-2017)
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Publicacions de l'Abadia de Montserrat - Presentació del llibre 500 anys de repte protestant a la Península Ibèrica (1517-2017) de Frances Luttikhuizen.

L'acte anirà a càrrec de Josep Lluís Carod-Rovira, Daniel Giralt-Miracle, Doris Moren i Frances Luttikhuizen, autora de l'obra.

L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 29 de gener a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

500 ANYS DE REPTE PROTESTANT A LA PENÍNSULA IBÈRICA (1517-2017)

L'obra, que narra l'arribada, la recepció i la supressió del protestantisme a Espanya, ofereix nous detalls sobre el marc històric i el desenvolupament i difusió del pensament protestant i els esforços de la Inquisició espanyola per suprimir aquestes idees. Com a eina principal per a l'estudi, el llibre inclou nombrosos informes inquisitorials i altres materials contemporanis. Aquests documents permeten contextualitzar millor els fets i fer una anàlisi sociohistòrica més global. Un altre element fins ara poc explorat és el paper de les dones implicades en els moviments evangèlics del segle XVI.

 

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades