La misa de cada día

Suscríbete

 

cerrar

viernes 24 de noviembre

San Andrés Dung Lac y compañeros, prebístero y mártires
San Andrés Dung Lac y compañeros, prebístero y mártires

 

Memoria obligatoria

Entre los 117 mártires de Vietnam canonizados el 19 de junio de 1989, destaca Andrés Dung-Lac, que desplegó gran actividad sacerdotal y sufrió persecuciones, hasta recibir el martirio por decapitación el 21 de diciembre de 1839: ‘En medio de todos estos tormentos, que suelen espantar a otros, por la gracia de Dios, estoy lleno de gozo y alegría, porque no estoy solo, estoy con Cristo, porque su misericordia dura para siempre’ (Carta de Pablo, uno de sus compañeros).

Oración colecta

Oh, Dios, fuente y origen de toda paternidad, Tú hiciste que los santos mártires Andrés y sus compañeros fueran fieles a la Cruz de Cristo, con una fidelidad que llegó hasta el derramamiento de su sangre; concédenos, por su intercesión, que difundamos tu amor entre nuestros hermanos y que nos llamemos y seamos de verdad hijos tuyos.

actividades

08 / 06
Breu història del concilis ecumènics
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Centre de Pastoral Litúrgica - Presentació del llibre Breu història dels concilis ecumènics de David Abadías.

L'acte anirà a càrrec de Jaume Fontbona, president de CPL, Carme Munté, redactora de Catalunya Cristiana i David Abadías, autor de l'obra.

L'esdeveniment tindrà lloc dijous 8 de juny a les 18h a la Sala Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

BREU HISTÒRIA DELS CONCILIS ECUMÈNICS

Els vint-i-un concilis ecumènics (millor dit, universals) són uns instants vitals en la vida i la història de l'Església. I moltes vegades coneixem ben poc quins van ser, per què es van convocar, quins dubtes volien resoldre, com van desenvolupar-se, què van acordar, quines conseqüències van ocasionar. Una informació i uns coneixements sens cap mena de dubte ben interessants per a tothom que vulgui estar informat de tot el camí realitzat pels cristians al llarg de la història. Aquest és, concretament, l'objectiu d'aquesta obra. Facilitar, de manera fàcil, ben estructurada i accessible a tothom que hi estigui interessat, l'acostament a aquests vint-i-un moments. Perquè conèixer la historia de l'Església, tan humana i tan plena de Déu alhora, ens ajuda a sentir-la més propera i a estimar-la més.

 

 

Afegeix l'activitat al teu calendari