660 671 515
   Recibe el Boletín clicando aquí

 

cerrar

sábado 21 de septiembre

Semana XXIV del tiempo ordinario

Día Internacional de la Paz

Día Mundial del Alzheimer

San Mateo, apóstol y evangelista

 

Fiesta

El Evangelio que lleva su nombre, lo describe como un publicano llamado por Jesús que lo dejará todo y le seguirá (Mt 9,9), formando parte de los Doce. La tradición explica que llevó la Buena Nueva de Jesús a las regiones de los partos, a Persia y a Etiopía. “La alegría del Evangelio la experimentaron los primeros que oyeron predicar a los Apóstoles” (Papa Francisco).

Oración colecta

Oh Dios, que en tu infinita misericordia te dignaste elegir a san Mateo para convertirlo de publicano en apóstol, concédenos que, fortalecidos con su ejemplo y su intercesión, podamos seguirte siempre y permanecer unidos a Ti con fidelidad.

Puedes consultar las lecturas de hoy en lecturas.misa.app.

actividades

actividades

Volver
11 / 01
noviembre 01
CInc meditacions sobre la bellesa i Cinc meditacions sobre la mort
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

L'art de la memòria - Presentació dels llibres Cinc meditacions sobre la bellesa i Cinc meditacions sobre la mort de Fraçois Cheng.

L'acte anirà a càrrec de Maite Muns i Carles Duarte.

Rapsode: Gemma Màrquez.

L'esdeveniment tindrà lloc dijous 11 de gener a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

CINC MEDITACIONS SOBRE LA BELLESA

En aquests temps de misèries omnipresents, de cegues violències, de catàstrofes naturals o ecològiques, podria semblar que parlar de la bellesa és incongruent, inconvenient, provocador, quasi un escàndol. Però precisamente per tot això, veiem que, en oposició al mal, la bellesa està situada en l’extrem d’una realitat a la que debem fer front». Aquestes cinc meditacions, que originalment van ser cinc sessions orals, constitueixen un breu però intens diàleg entre l’estètica occidental, fundamentalment la renaixentista, y l’estètica oriental, especialment la xinesa, que ens endinsa al misteri de la bellesa com a  llum i como esperit.

 

CINC MEDITACIONS SOBRE LA MORT

Aquest text de François Cheng va néixer a partir de diàlegs amb els seus amics, i que convida al lector a involucrar-s’hi. Es fa escoltar el poeta en la nit de la seva vida, per parlar sobre un tema que molts prefereixen evitar. No es mostra ni dogmàtic ni missatger del més enllà, sinó que prefereix anar a la recerca del concepte de vida oberta. Una visió que consisteix en un moviment ascendent que inverteix la nostra percepció de l’existència humana, i ens convida a mirar la vida a la llum de la nostra pròpia mort. Aquesta última, en transformar vida en destinació singular, la fa participar en l’esdevenir d’una gran aventura.

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades