660 671 515

Recibe el Boletín clicando aquí

cerrar

martes 22 de enero

Semana II del tiempo ordinario

San Vicente

Diácono de Zaragoza y muerto en Valencia, de donde es patrono. Mártir de la persecución de Diocleciano 

actividades

actividades

Volver
19 / 06
enero 01
El sacrifici prohibit
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Fragmenta Editorial - Presentació del llibre El sacrifici prohibit de Marie Balmary.

L'acte anirà a càrrec de Jaume Angelats, doctor en teologia, Rosa Mª Boixareu, doctora en teologia i Ramon Mª Nogués, catedràtic emèrit de la U.A.B.

L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 19 de juny a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

EL SACRIFICI PROHIBIT

La psicoanàlisi i la Bíblia es basen en relats que donen compte, respectivament, d'experiències de l'inconscient i d'experiències del diví. No falten dificultas, però, a l'hora de fer una doble lectura dels textos psicoanalítics i dels textos bíblics, atesa la desconfiança de la psicoanàlisi envers la religió i de la religió respecte de la psicoanàlisi.
L’autora denuncia un «respecte excessiu» en la lectura de la Bíblia, respecte que ens fa incapaços de fer-ne una lectura àgil, de trobar-hi un nou accés, d'apropiar-nos íntimament del seu contingut. Si tan sagrat el considerem, el text bíblic ens pot esclavitzar. La proposta de Balmary és llegir la Bíblia des de la psicoanàlisi per tal d'entendre per què la nostra cultura, que n'ha conservat el text, sembla que al mateix temps el vulgui amagar.
La doble lectura de Marie Balmary se situa en un espai particular: «Tractant-se de les Escriptures a les quals es refereix la fe, he de precisar que aquí no em situo ni com a creient ni com a no-creient. Potser seria més exacte dir: alhora com a creient i com a no-creient? Entre els humans, qui pot dir de si mateix que és únicament una cosa o l'altra?»

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades