Especial comuniones

Más información aquí

 

 

 

 

 

cerrar

domingo 20 de mayo

Pentecostés

El Espíritu es también quien nos hace capaces de amar y de sentirnos hermanos los unos de los otros más allá de todas las diferencias. Es el imán que mantiene unida la Iglesia pese a las aparentes divisiones. Es la fuerza misteriosa que actúa más allá de los confines de la Iglesia visible y acerca a todos los seres humanos a la verdad y a la bondad.

San Bernardino de Siena
San Bernardino de Siena

En su juventud, Bernardino (1380-1444) vistió el hábito franciscano. Ordenado sacerdote cultivó los estudios y con un buen bagaje cultural y teológico se dedicó a la predicación. Recorrió la Italia central y septentrional, inflamando los espíritus con su predicación. Uno de sus temas principales era el nombre de Jesús, propagando su devoción. «¿Cuál es el apellido de Dios? Somos nosotros, cada uno de nosotros» (Papa Francisco, Homilía, 17.12.2013).

actividades

01 / 02
Els 72 Noms de Déu
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Exposició artística Els 72 Noms de Déu de Tat Estrada.

De l'1 al 24 de març de dilluns a divendres de 9:30 a 20:30h i dissabtes de 10 a 14h.

Per gaudir d'una visita comentada pot posar-te en contacte amb l'autora al telèfon 626569212 o al correu electrònic tat@artdetat.com

Per aquesta exposició la artista Tat Estrada ha creat un jardí de 72 petits mandales pintats sobre seda. El centre de cadascun d'ells és un dels 72 Noms de Déu de la tradició jueva.

Els mandales son utilitzats en moltes cultures i tradicions com a instruments per a la contemplació de la divinitat, per la meditació i la pregària.

Cada Nom de Déu es l'essència de l'univers i ens revela la naturalessa i les lleis de la Seva realitat; son codis que ens connecten amb formes divines d'una alta vibració transcendent i que representen la creació del món.

En aquest subtil jardí, cada quadre és un diàleg silenciós entre el buit i lo ple, entre la representació simbólica de la divinitat a través del mandala i la voluntat divina expressant-se a sí mateixa a través dels 72 Noms de Déu.

D'aquest diàleg obert entre la bellesa i esplendor de les lletres hebrees i les formes mandàliques que les encercla, neix aquest jardí: una invitació al silenci, a la introspecció i la meditació.