La misa de cada día
Suscríbase aquí

cerrar

martes 27 de junio

Semana XII del tiempo ordinario

San Cirilo de Alejandría, obispo y doctor de la Iglesia
San Cirilo de Alejandría, obispo y doctor de la Iglesia

Patriarca de Alejandría († 444), impetuoso y hábil en negocios humanos y buen diplomático, sabia reconciliarse con sus adversarios, aunque era inflexible con la ortodoxia. Presidió el concilio de Éfeso, donde se trataron cuestiones cristológicas y la maternidad divina de María. Creía que el deber de los pastores es preservar la fe del Pueblo de Dios, pues ésta es expresión de la tradición, es garantía de la sana doctrina (Carta, 430).

actividades

07 / 03
L'escultor de Déu
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre L'escultor de Déu de Vicenç Aguado.

L'acte anirà a càrrec de Maria Carme Roca, escriptora i Vicenç Aguado, autor de l'obra.

La presentació tindrà lloc dimarts 7 de març a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

L'ESCULTOR DE DÉU

Segle XIV. Una revolta sacseja l’illa de Sicília. La ciutat de Messina és assetjada per les tropes catalanes, que defensen la causa del rei Frederic, eliminant els darrers nuclis de resistència dels partidaris de la casa d’Anjou. En entrar a la ciutat, prenen com a esclaus membres de la pròspera comunitat grega com a represàlia.

Després d’una dura travessia per mar, un esclau grec provinent de Messina arriba a Barcelona, on és comprat pel mestre escultor Jaume Cascalls. Aquest és l’inici d’un procés de creixement personal i artístic que el durà a participar en les obres més importants que es construeixen a Catalunya, com la Seu de Lleida, el Monestir de Poblet, la Catedral de Tarragona i el Consell de Cent, la Catedral i l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona.

Els seus ulls descobriran un país en guerra amb Castella i assolat per la pesta. Serà testimoni de la persecució dels jueus, les lluites dels nobles pel control del territori, el naixement de la Generalitat i el canvi de dinastia reial.

L’obra que marcarà la vida de l’esclau serà la construcció d’un panteó reial al Monestir de Poblet, encarregat per Pere III, amant del protocol i de les cerimònies, com a símbol del seu poder.

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades