La misa de cada día
Suscríbase aquí

cerrar

martes 30 de mayo

Semana VII de Pascua

San Fernando
San Fernando

El rey Fernando III, que unió León y Castilla, murió en Sevilla el 30 de mayo de 1252. Su cuerpo incorrupto reposa en la capilla de los Reyes de la catedral de Sevilla. En 1671 el papa Clemente X lo canonizó por la benignidad que había tenido con los judíos y con los musulmanes vencidos, teniendo en cuenta lo que era habitual en aquella época.

actividades

08 / 05
L'exili de Déu
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Fragmenta Editorial - Presentació del llibre L'exili de Déu de Lluís Duch.

L'acte anirà a càrrec de Xavier Melloni, antropòleg i teòleg, Adrià Pujol Cruells, antropòleg i escriptor i Lluís Duch, autor de l'obra.

La presentació tindrà lloc dilluns 8 de maig a les 19h a la Sala Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

L'EXILI DE DÉU

En el transcurs de les darreres sis o set dècades s'ha produït un gir radical en el si de les nostres cultures: el Déu «oficial» ha passat a ser un Déu estrany, llunyà, distant i, per molta gent, fins i tot inexistent, com si es tractés del deus otiosus d'algunes tradicions d'Àfrica.
¿Vol dir això que Déu ha deixat d'estar present amb eficàcia en la vida privada i pública de les persones al marge de les qualificacions que sovint, com grans lloses insuportables, s'han carregat sobre Ell, i que ja no suscita l'interès de les societats del segle actual?
Lluís Duch s'enfronta en aquesta obra a l'exili de Déu de les nostres societat actuals conscient de l'egoisme o la ingenuïtat que suposa el fet de creure que Déu només es fa present, actua i es mostra com a salvador amb el concurs dels explícits legalment i culturalment sancionats de la nostra religió i dels nostres codis.

 

Afegeix l'activitat al teu calendari