660 671 515
   Recibe el Boletín clicando aquí

 

actividades

actividades

Volver
05 / 09
mayo 09
La mestra
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre La mestra de Rosa Maria Pascual.

L'acte anirà a càrrec de Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Pérez, escriptora i poeta, Isabel Masjuan, mestra i alumna de l'autora i  Rosa Maria Pascual, autora de l'obra. Claudia Cabero, cantarà unes cançons.

L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 5 de setembre a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

LA MESTRA

Novel·la de caire biogràfic inspirada en la mare de l'autora.
El llibre gira a l'entorn de l'Harmonia, una dona que, acabada de diplomar, inicia la seva carrera docent a Argençola durant la dècada dels 40. La trama es construeix hàbilment a partir de petits episodis aleatoris de la seva vida relatats, ara per ella mateixa, ara pels personatges que li són propers.
L'argument s'organitza en blocs seqüenciats cronològicament a partir de les destinacions que l'Harmonia té al llarg de la seva carrera professional. És un llibre que es fa més i més entranyable a mesura que avancen els capítols (episodis, hauria de dir), i que complaurà enormement, sobretot, una certa franja de lectors, pels records que els evocarà.
Un llibre que té el gran mèrit d'establir ponts entre la biografia personal i la compartida, aquella que nodreix l'imaginari col·lectiu d'una generació marcada per la postguerra. Un homenatge als mestres i, sobretot, a les mestres que van saber mantenir i encomanar el somriure als seus alumnes enmig de la grisor i la repressió.

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades