Especial comuniones

Más información aquí

 

 

 

 

 

cerrar

domingo 20 de mayo

Pentecostés

El Espíritu es también quien nos hace capaces de amar y de sentirnos hermanos los unos de los otros más allá de todas las diferencias. Es el imán que mantiene unida la Iglesia pese a las aparentes divisiones. Es la fuerza misteriosa que actúa más allá de los confines de la Iglesia visible y acerca a todos los seres humanos a la verdad y a la bondad.

San Bernardino de Siena
San Bernardino de Siena

En su juventud, Bernardino (1380-1444) vistió el hábito franciscano. Ordenado sacerdote cultivó los estudios y con un buen bagaje cultural y teológico se dedicó a la predicación. Recorrió la Italia central y septentrional, inflamando los espíritus con su predicación. Uno de sus temas principales era el nombre de Jesús, propagando su devoción. «¿Cuál es el apellido de Dios? Somos nosotros, cada uno de nosotros» (Papa Francisco, Homilía, 17.12.2013).

actividades

27 / 02
Mans, còdols, el cel
lugar: Sala Pere Casaldàliga

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Editorial Gregal - Presentació del llibre Mans, còdols, el cel de Teresa Costa-Gramunt.

L'acte anirà a càrrec de Teresa Costa-Gramunt, autora de l'obra.

L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 27 de febrer a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

MANS, CÒDOLS, EL CEL

El llibre té un rerefons religiós, de comunió. Està amarat de records d’infantesa o d’adolescència, de la relació amb els pares, de la iniciació a la vida i de l’aprenentatge permanent.Tot hi són provatures: el coneixement de la història –la personal i la universal–, l’impacte de l’art –també de la lectura i l’escriptura–, la meditació sobre el quotidià, el dolor per les pèrdues –encara que al final la mort, la més punyent, és companyia–, el diàleg amb altres poetes, els viatges –que ho són cap enfora i cap endins–, la imaginació –espacial i pictòrica–, l’amor per una casa que té existència en l’amor i en el record, la denúncia del règim patriarcal, el diàleg entre cultures, el jo que s’emmiralla en el tu... Tot plegat, un despullament dels mots subratllant-ne la claredat simbòlica: el vestit blau, el còdol sense dents, el banc de les mirades...Una ratlla cap amunt hi pot significar un arbre, o una dona que s’aixeca i escriu. Una ratlla cap avall hi pot significar Déu, o la vida i el seu misteri que ens ve a l’encontre. 

 

Afegeix l'activitat al teu calendari