660 671 515
   Recibe el Boletín clicando aquí

 

cerrar

domingo 22 de septiembre

Semana XXV del tiempo ordinario

Día Europeo sin coches

San Mauricio y compañeros

Impresionante: toda una legión romana negándose a adorar a los dioses: primero es diezmada, y después sacrificada por completo (302).

Puedes consultar las lecturas de hoy en lecturas.misa.app.

actividades

actividades

Volver
18 / 09
enero 01
Presentació del llibre "Laudato si'" i grans ciutats
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Presentació del llibre "Laudato si'" i grans ciutats a cura de Lluís Martínez Sistach.

L'acte anirà a càrrec de Joan O. Grimalt, doctor en Ciències Químiques per la UAB, professor d'investigació del CSIC i Mons. Martínez Sistach, Cardenal, coordinador del llibre i president de la Fundació "Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats".

L'esdeveniment tindrà lloc dimecres 18 de setembre a les 19:00h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

Descarrega't la invitació fent clic aquí.

 

LAUDATO SI' I GRANS CIUTATS

Laudato si i grans ciutats. El llibre recull les conferències del congrés de Rio de Janeiro dedicat especialment a la temàtica ecològica. Inclou el text del missatge del papa Francesc dirigit al congrés i firmes molt competents i procedents de diferents continents.

En el llibre s'aborden tres grans qüestions: l'aigua potable, la qualitat de l'aire i el constant augment dels residus que produeixen les grans ciutats. Només la ciutat de Barcelona ocasiona anualment 806.650 tones d'escombraries. I això es tracta amb un doble objectiu: conèixer el seu contingut científic-tècnic i administratiu per contribuir a aplicar solucions a aquesta problemàtica i proposar la seva dimensió ètica perquè la humanitat prengui major consciència de la responsabilitat per no agreujar el problema del maltractament al nostre planeta i buscar solució dels problemes ecològics.
El llibre destaca el missatge del Papa signat de pròpia mà que va dirigir per al Congrés i que tracta de tres erres. El Papa parla de respecte cap a la creació i que «és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures». L'altra erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l'aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que «vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que copegen a els nostres germans i germanes». La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.
Aquest volum recull les Actes del Primer Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, que tingué lloc a Barcelona i Roma l'any 2014.

 

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades