660 671 515

Recibe el Boletín clicando aquí

cerrar

miércoles 23 de enero

Semana II del tiempo ordinario

San Ildefonso, obispo

 

Memoria obligatoria

Nacido en Toledo (607), recibió una brillante formación, y siendo abad del monasterio de Agalí (Toledo) y obispo de Toledo (657), empleó sus esfuerzos en acercar la Biblia y la doctrina de la tradición patrística al pueblo: ‘El que se entrega de lleno a meditar la Escritura, indaga la sabiduría de sus predecesores y estudia las profecías, examina las explicaciones de autores famosos y penetra por parábolas intrincadas el misterio de proverbios y enigmas. Muchos alabarán su inteligencia, y su fama vivirá por generaciones’.

Oración colecta

Dios todopoderoso, que hiciste a San Ildefonso insigne defensor de la virginidad de María; concede a los que creemos en este privilegio de la Madre de tu Hijo, sentirnos amparados por su poderosa y materna intercesión.

actividades

actividades

Volver
16 / 05
enero 01
Sixena: la croada de la memòria
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

Afegeix l'activitat al teu calendari 

Sobirania i Justícia, Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat - Presentació del llibre Sixena: la croada de la memòria de Francesc Canosa Farran.

Moderarà l'acte Isabel-Helena Martí, vicepresidenta i fundadora de Sobirania i Justícia, hi intervindran Jordi Llisterri, director de Catalunya Cristiana, Salvador Cardús, periodista i escriptor i Francesc Canosa, autor de l'obra.

L'esdeveniment tindrà lloc dimecres 16 de maig a les 19h a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

 

SIXENA: LA CROADA DE LA MEMÒRIA

Aquest no és un llibre sobre la guerra de l’art. Supereu el quadre del conflicte entre Catalunya i Aragó per les 97 peces artístiques i les pintures murals del monestir de Sixena. Mireu darrere el marc i hi veureu la història de veritat: reis, prínceps, comtes, cavallers, papes, soldats, lladres, salvadors, jutges, militars, pintors, polítics, arqueòlegs, fasificadors, paletes, bisbes, dictadors, advocats, policies, anarquistes, profanadors, capellans, monges…
Sí, més de vuit segles que mostren la ficció i el fracàs d’això que s’ha anomenat Espanya, a través de Sixena. El monestir que està enmig de tot. La frontissa de Catalunya i Aragó. Aquí: entre el record i l’oblit hi viu la memòria. Aquesta és l’obra més valuosa de la vida per continuar vivint. Perquè Sixena no és una història d’art: és la darrera croada de la memòria.

Afegeix l'activitat al teu calendari 

historial de actividades

novedades