Horario: 
de 10 a 14 y de 16 a 20

 

 

 

 

actividades

actividades

Volver
30 / 04
enero 01
XVIIIè Simposi de la Fundació Claret: «CATALUNYA ACONFESSIONAL O LAICA? La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions»
lugar: Sala Pere Casaldàliga
compartir

«CATALUNYA ACONFESSIONAL O LAICA?. La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions»

PROGRAMA

9:15-9:45h: recepció i recollida de material

9:45h: presentació del Simposi, a càrrec de Màxim Muñoz, President de la Fundació Claret.

10h: Primera ponència: «La llibertat religiosa com a dret humà fonamental en la perspectiva del dret internacional i de la doctrina social de l’Església». Eduard Ibáñez, doctor en dret i director de Justícia i Pau de Barcelona.

10:45h: Segona ponència: «Diferents models de relació de l’Estat amb el fet religiós i les religions. El model de laïcitat positiva o aconfessionalitat i les seves implicacions». Antoni Matabosch, director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, membre del Grup de Treball Estable de? Religions (GTER), professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya

11:30h: Descans

12h: Taula Rodona-Debat obert amb representats dels diversos partits polítics sobre les seves propostes respecte a la regulació jurídica del fet religiós i les confessions religioses en els diversos aspectes. Marta Rovira, secretària general d’ERC. Lluís Rabell, president del grup parlamentari «Catalunya Sí que es pot». Jordi Cuminal, diputat per CDC i responsable d’Afers Religiosos de «Junts pel Sí». Fernando Sánchez Costa, diputat del PP. Moderador: Jordi Roigé, periodista,  promotor cultural i director de cinema.

13:45h: cloenda del Simposi

 

Per a més informació: www.fundacioclaret.org

 

historial de actividades

novedades