CARTES MARCADES

5% descuento exclusivo web

22,00 

20,90 

22,00 

Envío gratuito en pedidos superiores a 50€ (Península y Baleares).
O podéis recogerlo en la tienda.

Disponible mañana en función de nuestras existencias. Pedidos antes de las 16h.

CARTES MARCADES

Cartes marcades és el recull d’una vintena llarga de «cartes circulars», escrites per Pere Casaldàliga a partir de la seva vivència com a bisbe de la prelatura de São Félix do Araguaia, en plena regió de l’interior de Brasil.
Adreçades a múltiples destinataris, aquestes cartes porten a la pràctica la «col·legialitat episcopal», per la qual tots els bisbes de l’Església, més enllà de la seva diòcesi, són corresponsables de la vida de l’Església arreu del món. D’aquesta manera mostren un clar compromís de pastor, que tradueix en el seu llenguatge de poeta la seva lúcidavisió de la realitat des de l’opció decidida per la causa del poble.
La sèrie comença amb una carta oberta adreçada al Papa Joan Pau II el febrer de 1986. És un moment clau en la trajectòria episcopal de Pere Casaldàliga. Qüestionat per Roma perquè no venia fent la «visita ad limina» que havia de realitzar cada 5 anys, abans de visitar el Papa es decidí a escriure-li una llarga carta en què aborda amb confiança i coratge moltes de les seves preocupacions respecte a l’Església, tot reflexionant sobre els recels viscuts per molts altres bisbes, i que ell expressa amb discerniment i franquesa.
Segueix la crònica de la visita que, finalment, va fer al Papa i a la Cúria Romana, el Des del 1990 fins al 2005, se succeeixen les circulars anuals, que van anar creant expectativa i que eren esperades amb interès per un cercle creixent de persones arreu del món.
Cartes marcades és una valuosa narració històrica, i, per sobre de tot, un preciós testimoni de l’exercici responsable del ministeri episcopal per part d’un bisbe que va viure amb intensitat l’experiència de sant Pau, que carregava sobre seu «la sol·licitud per totes les Esglésies».
La validesa d’aquests textos és perdurable. Registren el testimoniatge de Pere Casaldàliga i continuen mostrant les grans causes que han donat vida al seu cor de bisbe i de profeta.